Home » Diverse » Som abstrakt kunst? -At gøre en stærk personlig erklæring

Som abstrakt kunst? -At gøre en stærk personlig erklæring

Du er en feinschmecker – når det kommer til at vælge et værk af abstrakt kunst.

Ligesom at vælge en god vin… er det alt ned til personlig smag. Hvis du kan lide det så der er god nok – uanset hvad andre måtte mene.

Men hvordan kan du gå om at vælge den rigtige maleri at sige, hvad du ønsker at sige. Forskellige billeder gøre forskellige påstande.

Her er nogle vigtige udtalelser:

1. du skal blot udfylde en vægplads

2. harmonisering af din indretning

3. forkynde din kunstnerisk dygtighed og klog øje for en god investering

4. provokation

Først er på mange måder den simpleste at beskæftige sig med. Dog vil du ikke have rum fyldt med bare noget så lad os tage lidt tid til at overveje situationen.

Vælg et bestemt område – mærke, hvordan rummet vedrører rummet. Den hyppigste observation er selvfølgelig, at du stirre på en række streger – både vandret og lodret. Disse producerer igen slyngede rektangler i varierende størrelser. Derfor ville det oplagte valg være at vælge et arbejde, der er delt op af lige linjer, eller omfatter rektangler. Når du er glad for de figurer, du vil være på udkig så kommer farven. Hvis du bare ønsker noget dekorative derefter et maleri med lignende farver til det omkringliggende område vil have tendens til at blande i, udfylde pladsen men ikke bliver også synlige – lidt baggrundsmusik ligesom. Hvis du er på udkig efter noget lidt stærkere derefter ser for lyse eller dybe farver men af lignende nuance til det omkringliggende område. Når det er sagt, at vælge et billede, som har en masse lige områder og omfatter et stænk af nogle andre form (siger en brudt cirkel eller en flænge i farve) vil tilføje en lille ekstra dimension til plads til at være fyldt. Og hvis du ønsker noget endnu højere, så du bliver nødt til at vente, indtil vi tale om provokation eller udfordring.

Harmonisere et værelse er en større mission. Mange mennesker har held harmoniserede deres rum ved hjælp af Feng Shui, og du vil finde mange websteder giver dig specifikke tips. Men du kan gøre det langt mere personlig ved hjælp af din egen observation og personlige smag. For nogle betyder farven rød drama, årvågenhed og handling, mens andre ser grøn som afslappende, forfriskende, lys og cool. Hvilke farver, så ville du betragte som passer til dit space? Sagt på en anden måde – hvad slags plads glor du på? Et roligt hjørne? Et spilleområde? Spisestue? … Ord på hvad rummet er, så begynde at knytte pladsen med farven. For eksempel hvis jeg tænker på en spiseplads, jeg er straks taget tilbage til min barndom… middag blev serveret i et rum af dyb mørk brun og lys grå. Jeg forbinder brun med mad ting som stegt mad, chokolade, og denne sovs, min mor plejede at gøre – mørke, lækre, og sådan en dejlig hjemlig lugt! Del af skønhed til at harmonisere dit space er, at du kan vælge en række malerier – alle af samme kunstner. De vil være forskellige – og endnu den samme… ligesom et orkester af forskellige instrumenter alle producere den samme musikstykke.

Hvis du ønsker at blive opfattet som en aktiv vidende vil kunstsamler, så du have en masse arbejde at gøre. Du bliver nødt til at se, hvad er senest i abstrakt kunst – og gøre dine egne beslutninger, uanset om du er enig eller hvis du vover at prøve at finde dit eget valg af mere innovative arbejde. Ikke bare vælge de kendte kunstnere – jage ud nogle af de mere obskure malere. Finde ud af så meget som du kan om dem – får en “føler” for dem og deres arbejde. Du kunne ende med at blive en trend-setter, som vil kræve dig til at træffe valg, mange mennesker bliver voldsomt uenig med – men så igen du kan være først til at opdage et ægte kunstnerisk geni. Du er også på korset vejene mellem harmoni og udfordring. Du kan have en eller den anden… eller begge dele! I dette tilfælde er verden din østers, (det er, hvis dit budget vil strække det langt).

Provokation er måske den mest personlige afgørelse. Her vises din egen historie, dit eget personlige liv, deres individuelle holdning til andre og hele verden – nøgen for alle at se. Det vil derfor være værd at råbe om ikke det!. Tidligere talte vi om harmoni – i denne sektion disharmoni, anarchy, aggression og chok taktik er en tommelfingerregel. Du skal være præcise med at vælge din særlig udfordring. Når du har fundet det så opsøge de malere, der ser mod ekstremt ting – er det en farlig men spændende verden, hvor du kan finde dig selv chokeret. Og lige som ivrig horror film buff, Leder du efter dette billede, som vil tage dig bare en lille smule yderligere mod kanten… og andre vil følge efter.


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.